Open

EV Tips

EV-tips: waar rekening mee houden?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Gaat u binnenkort in een EV (elektrisch voertuig) rijden? Of rijdt u al in een EV? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden. Het is belangrijk uw EV regelmatig te laten controleren en te onderhouden, maar ook uw laadgedrag kan het verschil maken voor de levensduur van uw batterij. 
EV-Team Autoservice Ronald Groot

Elektrische auto: Laadtips

Een EV moet regelmatig opgeladen worden. Om de batterij in goede conditie te houden is het belangrijk slim te laden. Houd daarbij rekening met de actieradius van uw EV. Heeft u een 50 kwh accu? Dan kunt u daar vaak wel 200 kilometer achter elkaar mee rijden. Houd ook rekening met de laadcapaciteit van uw EV. Zo weet u zeker dat de accu van uw auto voldoende is opgeladen wanneer u hem wilt gebruiken. Staat uw EV langer stil? Dan zal de batterij langzaam leeglopen. Zorg er dan ook voor dat de batterij van uw EV bijna volgeladen is (rond de 80%) wanneer u hem voor langere tijd parkeert.

Periodiek onderhoud

Net als een voertuig met een verbrandingsmotor heeft een EV periodiek onderhoud nodig om optimaal te kunnen functioneren. Zorg er daarom voor dat u uw EV regelmatig langs de garage brengt voor onderhoud. EV-Team Autoservice Ronald Groot staat voor u klaar om uw EV het onderhoud te geven dat het nodig heeft. Dat is belangrijk om zowel de batterij als de andere onderdelen van uw EV in goede conditie te houden. Door uw EV te onderhouden zorgt u dat slijtage of kwalen snel worden opgemerkt en op tijd kunnen worden verholpen. Zo rijdt u veiliger in uw elektrische auto en voorkomt u dat een grotere reparatie nodig is.

EV-Team Autoservice Ronald Groot
EV-Team Autoservice Ronald Groot

Het belang van remonderhoud

Het is bij een EV bijvoorbeeld belangrijk extra aandacht aan de remmen te besteden vanwege het regeneratief remmen waar deze voertuigen gebruik van maken. Dit werkt als volgt: wanneer u in een EV het gaspedaal loslaat, remt de auto af en wordt de elektromotor ingezet als dynamo. De beweging wordt omgezet in elektriciteit en kan gebruikt worden om verder te rijden. Hierdoor worden de mechanische remmen echter minder vaak gebruikt, waardoor ze op den duur kunnen gaan klemmen. Laat de remmen dan ook periodiek controleren door een erkende monteur van EV-Team Autoservice Ronald Groot.

EV tips op een rij

  • Laat de batterij regelmatig onderhouden.
  • Plan het laden goed.
  • Houd rekening met de actieradius van uw auto.
  • Gebruik apps om u te ondersteunen.
  • Laat de remmen van uw EV periodiek controleren.
EV-Team Autoservice Ronald Groot